"Being Unique

Is All About Being Different ."


momook ><"Wednesday, February 22, 2012Leave a comment

sekarang nie tengah hujan lebat . tapi aku nak updatee jugak blog aku nii . *degil sunggoh* . harini nak cerita pasal bedak sejuk . tahu tak bedak sejuk tu hape ? rugilah kalau taktahuu . bedak sejuk ni kira cara penjagaan kulit muka untuk orang zaman dulu-2 lahh . dulu mana ada Fair & Lovely , Loreal Paris lahh . orang dulu guna bedak sejuk je . aku tahu semua ni pun , sebab opah aku memang ada buat bedak sejuk . and aku pun suka pakaii .

nie bedak sejuk aku , ada banyak lagii , ngehehehe .
*abaikan background belakang*
antara kelebihan bedak sejuk --->

first- dapat sejukkan kulit muka . konfom lah , tengok nama pun bedak sejuk . 

second- melicinkan kulit muka . bedak sejuk ni dibuat dari beras yang direndam lamaa . aku pun takberapa pasti macam mana , tapi bedak sejuk ni lebih kurang sama la dengan air beras yang kita buat basuh mukaa tu . *maybe*

third- dapat kurangkan minyak pada muka . bedak sejuk ni dapat serap minyak yang lebih-2 tu kat muka , selain buat muka nampak natural , jerawat pun akan kurang jugaakk . untung lahh .

fourth- muka akan rasa segar dan tegang . biasalah bila pakai mesti rasa tegang je mukaa , kalau pakai tebal-2 tu , nak bercakap pun susah aih , hehehe . 

fifth- bleh tanggalkan sel kulit mati . macam masker la jugak , tapi simple masker , 


tapi aku rasa lagi untung pakai bedak sejuk . dah laa harga pun murah . senang nak beli siap 5 in 1 lagii . cara pakai lagiilah senang , letak air sikit , then tempek-2 lah kat muka tuuu . lelaki pun boleh try jugakk . kut-2 nanti boleh hansem macam Brad-Pitt ka , Cristiano Ronaldo ka , tak ke best tuhh . muahahahaha , 
cukup merapu untuk hari ini , kbyee semua , 
ASSALAMUALAIKUMM :)




Copyright ©.Layout by Evangelista.. All rights reserved 2011-infinity.